Kuukausiraportti 8/2021

 

Elokuun tuloissa lisätyöt eivät näy juuri mitenkään, koska pidin heinäkuussa kaksi viikkoa palkatonta kesälomaa ja lisätöiden palkanmaksu tulee siis aina kuukauden myöhässä. Näin 
ollen saan siis vielä syyskuussa suuremman palkan, vaikka työt ovatkin jo loppuneet. 
Tässäkin kuussa tuli jälleen osteltua ja säästöprosenttini onkin jälleen todella alhainen. Vaikka minulla ei olekaan erityinen kiire taloudellisen riippumattomuuden saavuttamiseen (tavoiteikä liikkuu 50 ikävuoden tienoilla), pitkällä aikavälillä nämä eivät ole summia joita haluaisin nähdä.
Viimeaikoina motivaatiotani on haitannut se, että pörssit tekevät ns. kaiken työn puolestani.
Säästäisin kuinka suuria prosentteja tahansa, jos romahdus tulee niin vuositavoitteeni eivät täyty ja puolestaan jos nousu jatkuu, niin elin miten hunningolla tahansa niin tavoitteeni täyttyvät toinen toisensa perään. Salkkunihan on vielä niin pieni, että nämä ajatusvirheeni eivät pitkällä tähtäimellä pidä paikkansa; tavoitteeni eivät tule täyttymään ilman uuden rahat jatkuvaa säästämistä.
Pääkoppa on kuitenkin vielä toista mieltä ja säästäminen on tuntunut turhalta.

Tulot: 
1193,51e
 
Menot:
Asuminen: 129e.
Ruoka:128,97e.
Bensa: 127,50e.
Autovero: 228,49e.
Harrastukset: 55,99e. Summa sisältää salikortin ja Spotifyn.
Apteekki: 76,53e. Söin elokuun aikana mm. antibioottikuurin hampaan takia, jota julkisella puolella ei ole välitetty hoitaa.
Remontti: 63,42e. Uusi lattia kodinhoitohuoneeseen. Itse asennus tapahtuu luultavasti vuosien päästä, mutta halusin samaa vinyyliä kaikkialle, joten piti hommata valmiiksi varastoon. 
Muut: 84,50e sisustaminen. Tämä oli se turha osuus. Summa sisältää yhden Riihimäen lasin maljakon.
 
Yhteensä: 894,40e.
Säästöön: 299,11e.
 
Loppusummasta siirsin vielä 200e säästötililleni autoa varten, joten virallinen näkyviin jäävä säästösummani on 99,11e ja säästöprosentti vaatimattomat 8%.

Kommentit